Ting som får meg til å smile

mandag, desember 04, 2006

dagens innputt

…..04 desember…..

”For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle gå inn i dem.” Ef. 2.10

1:
Vi er Guds verk, det er han som har skapt oss.(1.Mos. 1.27)

2:
Vi er skapt til gode gjerninger. Men ikke i oss selv. Det er i Kristus Jesus vi er skapt til gode gjerninger. Vi skal slippe å gjøre det alene. Det hadde vel ikke gått så veeeldig bra tenker jeg. Men i Kristus Jesus derimot, så blir vi nye. Så får vi det vi trenger. ”Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk”. (Fil. 4.13) Det er Kristus og korset som gir oss grunn til å gjøre de gode gjerningene. Det er faktisk Kristi kjærlighet som tvinger oss. (2. Kor. 5.14) Og det er Kristus Jesus som gir oss det vi trenger for å gjennomføre de. (Fil. 4.19)

3:
Gud har lagt ferdig gjerningene på forhånd. Ting er litt mer planlagt enn vi ofte ser. Men det er vi som må gå. Det er vi som må velge å gå inn i de gjerningene han planlegger. For vi har fri vilje. Men Guds plan ligger der. På forhånd.

Etter at jeg har sagt dette, vil jeg bare si en liten, men ojojoj så VIKTIG ting. Nåden og frelsen hviler ikke på gjerninger. Gjerningene kommer etter at vi er skapt på ny i Kristus Jesus.

”For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger for at ingen skal rose seg.” Ef. 2.8-9

Tror du?

1 kommentar:

Erlend sa...

Fin innputt. Kjekt å lese litt av postene på bloggen din. Likte adventspynten:)